Hogy legyen valami kihívás

Új szakmai kihívásra vágytam, mert a meglévő két munkahelyemen ilyen nem adódott.

Találtam is egy céget, aki szervizmérnököt keresett havi 4-5 napos munkára. A cég labortechnikai berendezéseket forgalmaz és helyez ki országosan laborokba, kórházakba.

Ezeknek az eszközöknek a karbantartására és szervizelésére kerestek embert illetve a cég számára rendszergazdát. Ez úgy tűnt, hogy bele fog még férni az életembe, ezért jelentkeztem.

A személyes találkozó jól sikerült. Felkértek heti egy alkalommal elvégzendő rendszergazdai munka elvégzésre, amit akkor még úgy gondoltam, hogy elbírok.

Rövidesen jelentkeztek is, hogy engem választottak, így lettem egyéni vállalkozó.

A leköszönő mérnökkel két hónap közös betanulásra volt lehetőségem. Mivel a előző munkahelyeimen rengeteg szerviz tevékenységet végeztem, így hamar belerázódtam a folyamatba.

Az első kihívásomat viszonylag gyorsan meg is kaptam, miután a mérnök kolléga elment. Az egyik kihelyezett berendezés, pont akkor kezdett el “rosszalkodni”. Több alkalommal is kiszálltam a helyszínre. Órákat vizsgáltam és teszteltem a gépet, de konkrét hibát nem találtam. Még az ex-mérnökkel folytatott telefonos segítség kérés sem vezetett sikerre. Zátonyra futott, a külföldi gyártóval történt egyeztetés is.

Az áttörést bizonyos kopott alkatrészek cseréje hozta meg. De sajnos csak rövidtávon, mert hamarosan újabb kihívást kaptam. Más problémák jelentkeztek a berendezésnél, melyre a kezelőkkel való egyeztetés – hogyan használják -, megbeszélés – tanácsadás -hozott megoldást.

Kihívásra vágytam, hát duplán is megkaptam!

Amikor elvállaltam a munkát a cég székhelye a szomszédos településen volt. Egy hónap után kiderült, hogy új helyszínre költöznek, amivel még nem is lett volna gond, csak hogy a csarnok és a benne újonnan kialakított irodák nem tartalmaztak számítógépes hálózatot. Azt nekem, mint rendszergazdának kellett kiépítenem. A csűrcsavar a dologban az volt, hogy az épület fémszerkezetes, így ebben az esetben a wifi nem lehetett megoldás. Hála az égnek nem volt túl nagy hálózat. Inkább a cég részéről volt inkorrekt, hogy ezt kihagyta az előrejelzésből. Természetesen, mint minden jónak, jó a vége, szerencsésen alakult a dolog.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.