“Feltámadás a poraimból”

Az előző ciklus az életemben anyagilag és szakmailag is jelentős volt. A gyors lezárás után, kicsit nehéz volt az újrakezdés, annál is inkább, mivel abban a 8 évben a tudásom építésébe rengeteg időt fektettem.

Mivel az üzemanyag technológiás területet ott kellett hagynom, így kicsit nehéz volt a folytatás.
Gondoltam egy merészet, és az elektronikákat lecseréltem két kezű munkára.

Kapóra jött a gyerekeim iskolájában a megüresedett, ideiglenes karbantartói állás.

Az iskola vezetés viszonylag hamar rájött, hogy több van bennem ennél, és amikor visszajött a karbantartó felajánlották, hogy félállásban legyek továbbra is karbantartó, másik félállásban pedig oktatás technikus. Ez utóbbi feladatkör a tanároknak az irodai dolgozóknak a számítógépes programokkal, és projektorokkal kapcsolatos segítség nyújtásról szólt, illetve a hálózati hibák javításáról.

Mindezekkel együtt, újra vissza tért az életembe, gyerekkori szerelmem a programozás. Felkértek, hogy a nem túl felhasználóbarát és gyenge support-ú online menza rendszerük helyett, készítsek egy saját fejlesztésű programot. Így szabadidőmben újra kedvenc hobbimnak hódolhattam, ami újra feltöltött energiával és lelkesedéssel.
A program, a menza rendelésekkel kapcsolatban, első lépésként az irodai dolgozók adminisztrációs és nyilvántartási feladatát oldja meg. Befizetésekhez tud számlát kiállítani és pénztárt kezelni, de ami szerintem az egyik legnagyobb előnye, hogy az iskolának az állami étkezés támogatáshoz a kimutatásokat egy gombnyomásra elkészíti.

A kezelője nagyon szereti a programot, és a support is első kézből érkezik.

Ez a modul egy év leforgása alatt elkészült és 2017-ben került bevezetésre.


Időközben az iskola tanárainak összetétele megváltozott és felkértek rendszer gazdának.

Ezzel egy időben, a saját menza rendszerem, online felülettel bővült, ahol a szülők jelentkezhetnek be, és rendelhetnek a gyerekeiknek ebédet, vagy szükség esetén le is mondhatják. A weblap tájékoztatja a megrendelőt, hogy mekkora összeget kell befizetnie, vagy utalnia.

Még bankkártyás fizetési modul is készült hozzá az OTP rendszerén keresztül, de ez még nem került bevezetésre.

Szerintem elég jól sikerült.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.